Jong Oranje Verzekert Zich Met Negende Zege Op Rij Van Deelname Aan Ek In Slowakije

The latest and trending news from around the world.

Jong Oranje verzekert zich met negende zege op rij van deelname aan EK in Slowakije

Nederlandse jeugdploeg plaatst zich voor Europees Kampioenschap

Jong Oranje heeft zich dinsdagavond geplaatst voor het Europees Kampioenschap voetbal onder 21 jaar in Slowakije. De ploeg van bondscoach Erwin van de Looi won in Zwolle met 2-0 van Jong Zwitserland en verzekerde zich daarmee van de groepswinst in Groep G.

Nederland was al zeker van een plek bij de beste twee in de poule en dus van een ticket voor het EK, maar door de overwinning kan Jong Oranje zich opmaken voor plaatsing als groepswinnaar.

Jong Oranje begon sterk aan de wedstrijd en nam na twintig minuten spelen de leiding. Na een voorzet van Joshua Brenet kopte Perr Schuurs de bal in de verre hoek: 1-0.

In de tweede helft had Jong Zwitserland meer balbezit, maar de Nederlanders waren gevaarlijker. Jong Oranje kreeg enkele goede kansen op de 2-0, maar doelman Timothy Fayulu voorkwam meerdere malen een treffer.

Tien minuten voor tijd viel de beslissing alsnog. invaller Myron Boadu werd diep gestuurd door Teun Koopmeiners en schoot de bal beheerst binnen: 2-0.

Door de overwinning heeft Jong Oranje zich verzekerd van de groepswinst in Groep G. De ploeg van Van de Looi staat met 27 punten uit negen wedstrijden bovenaan, drie punten meer dan nummer twee Schotland. Jong Zwitserland eindigt met 17 punten op de derde plaats.

Het EK onder 21 jaar wordt van 21 juni tot en met 8 juli 2023 gehouden in Slowakije. Nederland is ingedeeld in Groep A, samen met gastland Slowakije, Roemeniƫ en Frankrijk.